Lacanche Cluny Classic 1800 (Gas/Elektro,Vitrokeramisch, Inductie)

Het fornuis Lacanche Cluny Classic 1800 is bijzonder imposant en is in de loop der jaren een echte legende geworden. Door de toepassing van luxueuze materialen is dit model de keuze van koks die enkel genoegen nemen met het allerbeste.

Twee grote ovens en een kookplaat die volledig zelf samen te stellen is, vormen de basis van dit indrukwekkend fornuis.

Specificaties Lacanche Cluny Classic 1800 (Gas/Elektro,Vitrokeramisch, Inductie)

Afmetingen

breedte 180,5cm x hoogte 93 - 94,6cm x diepte 65cm

Kleuren

Wit, Ivoor, Amandel, Kastanje, Chocolade, Delfts blauw, Portugees blauw, Frans blauw, Faïence grijs, Armor, Engels groen, Olijfgroen, Provencaals geel, Mandarijn, Rood griotte, Bourgondisch rood, Zwart, Inox, Antraciet, Koraalblauw, Lindegroen, Quartz roze, Terracotta

Kookplaat

De Classique kooktafel van Cluny is uitgerust met 5 gasbranders van verschillende capaciteit met een elektronische ontsteking en thermokoppelbeveiliging.

Deze kooktafel kan naar wens aangevuld worden met een gietijzeren coup de feu plaat. Deze plaat wordt centraal verwarmd door een sterke gasbrander, en vormt een werkblad waarop tegelijkertijd meerdere pannen kunnen gezet worden. De warmte neemt geleidelijk af vanuit het midden naar buiten, en biedt zo de mogelijkheid om tegelijkertijd te koken, bakken of sudderen.

Als alternatief kan de Cluny 1800 ook samengesteld worden met een traditionele vitrokeramische kookplaat of een inductiekooktafel. Deze dragen vooral bij tot een grotere onderhoudsvriendelijkheid.

Om de kookplaat te vervolledigen is het mogelijk om aan de linker- en/of rechterzijde één extra element in te bouwen. Hiervoor heeft u de keuze uit één grote gasbrander van 5kW, twee gasbranders van 3 of 4 kW, twee elektrische kookzones (inductie of vitrokeramisch), een elektrische lavasteengrill, een stoomkoker, een teppan yaki of een geïntegreerde friteuse.

Ovens

Het Cluny 1800 fornuis heeft twee gelijke ovens van 55 liter inhoud die vervaardigd zijn uit zuurbestendig geëmailleerd plaatstaal.

De rechter oven is een elektrische warme lucht oven + grill, regelbaar van 60° tot 250°C.

Voor de linkeroven heeft u de keuze uit een gasoven of een elektrische statische oven (boven- en onderelement). De energiekeuze is in overeenstemming met de keukengewoontes van elke persoon. De één verkiest een gasoven voor het braadvlees, voor kip, voor pasteien of het bakken van vis. De ander kiest een elektrische oven voor de nauwkeurige regeling, meer aangepast aan 'droger' bakken, alhoewel een elektrische oven ook zeer voldoet voor braadvlees.

Aan de linker- en rechterzijde bieden de opbergkasten stockage voor divers keukenmateriaal. Deze kasten kunnen optioneel worden voorzien van een lage temperatuurkast (30°C - 120°C). Een uitstekend idee om gerechten warm te houden, om te sudderen of om borden op te warmen. Deze uitrusting is echter niet mogelijk in combinatie met een bovenliggende friteuse of multikoker.

Standaard voorzien van

  • Sierstaaf en ergonomische handgrepen in roestvrijstaal

  • Knoppen, uiteinden sierstaven en ladeknoppen zijn verkrijgbaar in messing (standaard), blinkend chroom, nikkel of geborsteld roestvrijstaal

  • Bedieningspaneel: blijvende, gezeefdrukte en geëmailleerde symbolen en pictogrammen

  • Uitschuiflade op geleiders voor het opbergen van schotels en borden

  • Garantie: 5 JAAR !! 2 jaar fabrieksgarantie + 3 jaar extra garantie