Aga Dual Control 3-oven (Elektrisch)

De AGA Dual Control is een volledig gietijzeren fornuis met dezelfde authentieke look als de traditionele AGA. De kookplaten zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen en kunnen volledig uitgeschakeld worden. De ovens worden verwarmd vanuit één centrale warmtebron en kunnen in sluimerstand gezet worden. Hierdoor daalt het energieverbruik aanzienlijk. De genotzalige omgevingswarmte van een AGA wordt echter wel behouden.

Aga Dual Control 3-oven (Aubergine)

Aga Dual Control 3-oven is niet meer beschikbaar. Bekijk zeker onze categorie Fornuizen voor verwante producten. Mocht u hiermee niet geholpen zijn, aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier.

AGA Dual Control 3-oven Elektrisch
AGA Dual Control bedieningspaneel Elektrisch

Specificaties Aga Dual Control 3-oven (Elektrisch)

Afmetingen

breedte 98,7cm x hoogte 91cm x diepte 69,8cm (excl. handvaten)

Gewicht

444kg

Kookplaat

Achter de linker bovendeur zit een klein bedieningspaneel waarmee de kookplaten kunnen worden geregeld. Elke kookplaat beschikt over een krachtig verwarmingselement.

  • De snelkookplaat (links) heeft een hoge temperatuur om te koken, bakken, wokken en om gerechten dicht te schroeien. Gebruiksklaar in 11 min.

  • De sudderkookplaat (rechts) heeft een gematigdere warmte om suddergerechten, sauzen of vis te bereiden. Op deze plaat kan ook rechtstreeks gekookt worden voor het bereiden van pannenkoeken, eiergerechten of voor het toasten van brood. Gebruiksklaar in 8 min.

Ovens

Net zoals bij alle eerdere AGA modellen slaat de AGA Dual Control warmte op en worden de gietijzeren ovens langzaam, vanuit één centrale warmtebron, indirect verwarmd. Elke oven heeft een bepaalde functie en specifieke temperatuur, voor braden, bakken of sudderen. Het gebruik van stralingswarmte komt de smaak van een gerecht ten goede en zorgt ervoor dat eten niet uitdroogt en dat de voedingswaarden worden behouden.

  • Rechtsonder sudderoven: deze oven is perfect om gerechten langzaam te bereiden. Aroma's krijgen alle tijd om zich te ontwikkelen en zelfs het meest taaie vlees wordt in deze oven bijzonder zacht.

  • Linksonder bakoven: dankzij de gematigde temperatuur ideaal voor het bakken van taarten, koekjes en brood.

  • Rechtsboven braadoven: ideaal voor braden en grillen en groot genoeg voor een kalkoen van 13 kilo. Dankzij de stralingswarmte behoudt het eten haar natuurlijke malsheid en smaak.

Standaard voorzien van

  • Ovenaccessoires: grote braadslee met grillrooster, middelgrote braadslee met grillrek, bodemrooster, 3 ovenrekken, koudrek, geperforeerde ovenafsluitplaat en staalborstel

  • AGA-bedieningspaneel:één knop voor de kookplaten, één knop voor de ovens (OFF-, sluimer- of maximum stand)

  • Sluimerstand: alle drie de ovens zijn uitgerust met een nieuwe ‘lage-energie’ stand. Het resultaat: lagere oventemperaturen, minder warmteuitstraling (prettig in de zomer) en bijgevolg lagere verbruikskosten.

Aansluitwaarde

6,5 kW (Elektrisch) - vaste aansluiting links of rechts naast het fornuis, mono- of driefase aansluiting

Een aanzienlijke energiebesparing wordt bewerkstelligd door het uitschakelen van de kookplaten na het koken. Bovendien levert de mogelijkheid om de oventemperaturen te verlagen naar de 'lage-energie' stand een extra energiebesparing op.

Overige gegevens

  • Verkrijgbaar met interne of externe ventilatie

  • Geëmailleerde gietijzeren deksels in dezelfde AGA kleur (=optioneel)

  • 'AGA Classic Special Edition' mogelijk op de Cream kleur (= optioneel)

  • Garantie: 5 JAAR: 1 jaar op onderdelen en werkuren, 4 jaar op onderdelen

  • Voor meer informatie betreffende de plaatsing/installatie: info@jonesliving.be of 0032(0)3 294 43 74

Downloads