Aga Total Control 3-oven (Elektrisch)

De AGA Total Control is het eerste gietijzeren AGA fornuis met kookplaten die u aan- of uit kunt zetten. Aan de buitenkant lijkt de AGA Total Control op de traditionele AGA fornuizen die we kennen, maar als u linksboven de deur opent ziet u het geavanceerde touchscreen bedieningspaneel. Het stelt u in staat om het programma van uw AGA fornuis in te stellen wanneer deze aan- of uit moet staan. Verkrijgbaar in 14 verschillende kleuren.

Aga Total Control 3-oven (Pistache)

Aga Total Control 3-oven is niet meer beschikbaar. Bekijk zeker onze categorie Fornuizen voor verwante producten. Mocht u hiermee niet geholpen zijn, aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier.

AGA Total Control 3-oven
AGA Total Control bediening
AGA Total Control afstandsbediening

Specificaties Aga Total Control 3-oven (Elektrisch)

Afmetingen

breedte 98,7cm x hoogte 91cm x diepte 69,8cm (excl. handvaten)

Gewicht

370kg

Kookplaat

Op de bovenzijde bevinden zich twee gietijzeren kookplaten met verchroomd deksel:

  • De snelkookplaat (links) heeft een hoge temperatuur om te koken, bakken, wokken en om gerechten dicht te schroeien. Gebruiksklaar in 11 min.

  • De sudderkookplaat (rechts) heeft een gematigdere warmte om suddergerechten, sauzen of vis te bereiden. Op deze plaat kan ook rechtstreeks gekookt worden voor het bereiden van pannenkoeken, eiergerechten of voor het toasten van brood. Gebruiksklaar in 8 min.

Ovens

De drie ovens van de AGA Total Control werken volgens het principe van warmteopslag: een gelijkmatige stralingswarmte behoudt de kwaliteit van uw gerechten.

  • Rechtsonder sudderoven:

Deze oven is perfect om gerechten langzaam te bereiden. Aroma's krijgen alle tijd om zich te ontwikkelen en zelfs het meest taaie vlees wordt in deze oven bijzonder zacht.

  • Linksonder bakoven:

Dankzij de gematigde temperatuur ideaal voor het bakken van taarten, koekjes en brood.

  • Rechtsboven braadoven:

Ideaal voor braden en grillen en groot genoeg voor een kalkoen van 13 kilo. Dankzij de stralingswarmte behoudt het eten haar natuurlijke malsheid en smaak.

Standaard voorzien van

  • AGA-bedieningspaneel: het touchscreen bedieningspaneel bevindt zich achter het gietijzeren deurtje linksboven. Hiermee bepaalt u hoe en wanneer het fornuis gebruikt wordt. Elke zone (oven of kookplaat) kan individueel handmatig worden bediend. Elke geselecteerde zone blijft aan tot deze handmatig wordt uitgeschakeld. Na gebruik heeft u de mogelijkheid om de ovens uit te schakelen of naar een sluimerstand te brengen. Op de sluimerstand blijven de 3 ovens ingeschakeld, maar op een lagere temperatuur (100 °C - 120 °C): het fornuis gebruikt dan minder energie, maar geeft toch nog zijn aangename omgevingswarmte. Bovendien zijn de ovens sneller op temperatuur wanneer je ze terug naar hun maximum temperatuur brengt.

  • AGA-afstandsbediening: de bijgeleverde afstandbediening geeft u de mogelijkheid om de ovens te programmeren. Het fornuis schakelt dan op de voorgeprogrammeerde tijden in en uit, waardoor je minder rekening hoeft te houden met de opwarmtijden, en geen stroom verbruikt als het niet nodig is. De afstandbediening bevat 8 toetsen en geeft de tijd, de datum en geprogrammeerde kookperiodes weer.

  • Ovenaccessoires: grote braadslee met grillrooster, middelgrote braadslee met grillrek, bodemrooster, 3 ovenrekken, koudrek, geperforeerde ovenafsluitplaat en staalborstel

Aansluitwaarde

13 kW (Elektrisch) - vaste aansluiting links of rechts naast het fornuis, driefase aansluiting

Met de AGA Total Control kan het energieverbruik gereduceerd worden tot één vijfde van het verbruik van het klassieke AGA-fornuis met warmteopslag; energieverbruik is uiteraard afhankelijk van de duur dat de oven aanstaat en het gebruik van de sluimermodus (van waaruit de AGA een kortere opwarmingstijd heeft).

Het energieverbruik in de zomer en winter varieert naar gebruik van sluimermodus maar kan ook verschillen door het soort eten dat in de zomer- en wintermaanden gekookt wordt.

Overige gegevens

  • Verkrijgbaar met interne of externe ventilatie

  • Geëmailleerde gietijzeren deksels in dezelfde AGA kleur (=optioneel)

  • 'AGA Classic Special Edition' mogelijk op de Cream kleur (= optioneel)

  • Garantie: 5 JAAR: 1 jaar op onderdelen en werkuren, 4 jaar op onderdelen

  • Voor meer informatie betreffende de plaatsing/installatie: info@jonesliving.be of 0032(0)3 294 43 74